14 Haziran 2019 Cuma

BENİM KARARIM!

Yürekler yangın yeri, dayanmaz görmeye duymaya bir kişi uzaklașmıșsa Rabbinden. Duasız da başlayamadım yazmaya. Allah kalemime, zihnime kuvvet vere.
Bir avuç insan var hak uğruna çabalayan. Diğer yandan da avuç avuç insan ne olduğunu bilmeyen, nereye gideceğini bilmeyen, arada kalmış nefsi ile ama iki tarafta da huzuru bulamayan... İslam garip geldi evet, garip de gidecek. Yine de fark etmek insana acı veriyor be derttaș. Kalem duruyor, zihin tıkanıyor. Neye nasıl yetişsem napsam bilemiyor insan.
Değişimlere açıktır insanoğlu. Açık da olması gerek, doğru olan budur. Gariptir ki kendini neyin nasıl değiştirdiğini fark edemez. Çevremden etkilenmedim der bilmez. Gördüklerim konuştuklarım beni etkilemez der bilmez. Girdiğim ortamlar beni bozmaz der bilmez. Ne kadar da özgüvenli yine bilmez. Peki böyle durumlarda ne denir sen bilir misin sevgili okur? " Men lem yezuk" yani "yazık, bilmiyor"
 Kişinin başına ne iş geliyorsa kendinden geliyor. Ne oluyorsa bize kendi elimizle hazırlıyoruz. Kader boyutu herkeste vardır elbet, bizim dışımızda gelişen. Ama yine onlara karşı tepkimiz, onları karşılama şeklimiz bizim elimizde. İnsan hayatını kendi şekillendirir. İlmek ilmek... Gördükleri, duydukları ruhuna işler fark ederse. Girdiği ortamlar iz bırakır kalbinde idrak ederse. Takıldığı insanlar düşüncelerine dokunur selim bir akılla düşünürse. En sonunda aldığı kararlar da; benim kararım, ben öyle istiyorum, bu şekilde daha mutlu olacağıma düşünüyorum... Hayır kardeşim senin kararların aslında gördüğün, duyduğun şeyler, okuduğun kitaplar, takıldığın arkadaşların, girdiğinde sende iz bırakan ortamlar, sosyal medyada fark etmeden zihninin yavaş yavaş alıșıp normalleștiği ilk başta hiç tahammül edemediğin günahlar... Gördün mü derttaș ben böyle istiyorum derken, ben böyle mutluyum derken aslında sen değil de hemhâl olduğun uğrașların böyle istiyor. Kişiyi kendi faaliyetleri oluşturuyor.  Sen de biliyorsundur bunları ama idrak farklı bir mesele. İnsan bir şeyleri gerçek manada idrak edince o hayatında davranışa dönüşür. Gel sen de faaliyete dönüştür bunları. Rutinin dışına çıkıp farklı bir karar aldığında bir sorgula kendini. Hele ki aldığın karar aslı itibari ile doğru bir karar değilse. Onu yapmadan önce değiştir bir uğraşlarını. Hemhâl olduğun faaliyetlerini... İnsanın rutinini bozması zordur. Yanlış kararlara hiç bulaşmadan "acaba hangi uğraşımı değiştirebilirim "e bak sen. Hep birlikte bakalım inșaAllah.
Hak ile meşgul olmazsan batıl seni işgal eder diye bir söz vardır. Çok da severim ben. Ne kadar uygularım orası muamma. Ama en doğru, en iyi tespitli sözlerden biri bu. Hak ile meşgul olalım ki kararlarımız hak olsun İnșaAllah. Yeni keşfettiğim bir dua ile yazımızı sonlandıralım. Serdar Tuncer'in programından; dünyanın en büyük okçusu adlı videodan keşfettim. Allah razı olsun abimizden. Sizlere de tavsiye ederim ;)
Ya Rabbi bir dert varmış, o derdi Sen verirsen  dermanın ta kendisi oluyormuş. Beni o dertle dertlendir. O dert sahipleri ile buluştur.
Ya Rabbi ben "Emrolunduğun gibi dosdoğru ol." buyurduğun Habibinin izi sıra gittiği için dosdoğru olan adamlardan biriyle buluşayım ki onun dizi dibinde yay gibi iki büklüm olarak dosdoğru olmayı talim edebileyim.

/Müberra

Hanım Sahabelerimiz Serisi -3- Hz. Ümmü Seleme Bint Ebi Ümeyye (ra)

  DİRAYET TİMSALİ ÜMMÜ SELEME BİNT EBİ ÜMEYYE ( R.A) Hayatından kısaca bahsetmeden önce belirtmek isterim ki sahabe efendilerimizin hayatlar...