11 Nisan 2021 Pazar

Çiçekten Köprüler Serisi -3- GÖNLÜMÜN LOTUS ÇİÇEĞİ

 


(Tahmini Okuma Süresi: 1 dakika 23 saniye :)


“İkra” demişti O’ na, elinde metin olmadığı halde. Ve tekrar “İkra” dedi ümmi olduğunu bildiği halde. Üçüncü kez de “İkra” dedi “Ben okuma bilmem” cevabını kabul etmeyerek.

Ve o kutlu ayetlerle okumaya başladı Kainatın Efendisi. “Yaradan Rabbinin adıyla” okudu kainatı. Hikmetle baktı yaratılmış olana ve görünenden ötesini gördü.

Ben de sizlerle bugün görünenin ardına bir tefekkür yolculuğuna çıkmak istiyorum. İnsanı okuyalım, kendimizi okuyalım güzel mi güzel bir çiçekten.

Birçok ismi olsa da biz onu “Lotus Çiçeği” olarak biliyoruz. Nelumbo cinsinden yağmur ormanlarında yaşayan bir bitki türü. Lotus çiçeği bir su bitkisidir. Suyun yüzeyinde, toprak gereksinimi olmadan yaşar. Ve özellikle bataklık gibi çamurlu sularda, sulak alanlarda yetişir. 

Buraya kadar “bataklık çiçeğinden mi bahsedeceksin?” demiş olabilirsiniz. Evet öyle yapacağım 😊 Aslında düşündüğümüzden daha fazla kendimizi bulacağız bu çiçekte ve belki de kendimizden daha fazla Kainatın Efendisini.

Lotus çiçeği bataklıkta yetişmesine rağmen en temiz çiçeklerden biridir. Yapraklarındaki nano sivrilikler sayesinde asla kir tutmaz. Su gibi kapiller çekim tutunması olan maddeler dahi onun üzerinden akıp gider. Tıpkı çölün ortasında açmış gül kokulu Efendimiz aleyhisselam gibi. Cahiliyenin tüm çirkinliği içinde tertemiz kalabilmeyi başarmış, zerre kötülüğün yer bulamadığı kalbi gibi.

Beyaz lotus gibi görenin gözlerini alamadığı güzelliği ve masumiyetiyle ulaşmış kalplere. Aydınlanmayı temsil eden pembe lotus gibi nur getirmiş cahiliye karanlığına. Kırmızı lotus gibi sevgi ve şefkat timsali olmuş taştan katı yüreklere karşı. Ve dahi mavi lotus gibi derin sırlar gizlemiş içinde, ilahi bilgeliğin temsilcisi olmuş.

Lotus çiçeğini yetiştirmek için büyük bir saksıya ya da göle sahip olmanız gerekir. Buna herkes sahip olmayabilir ama gelin sevgili okur kendimizi bir lotus çiçeği gibi yetiştirmeye niyet edelim. Öyle ki kalbimiz lotus bahçesi olsun. Sayısız çirkinliğe maruz kaldığımız bu ‘modern cahiliye’ çağında tevbe ile temizlenelim, kir tutmayalım. Bakanlar artık etraftaki kirin içinde bu güzelliği görüp huzur ve umut hissetsinler. Rabbimize önce kulak sonra gönül verelim ki vahyin ışığı düşsün üzerimize. Dimağlarımız nurlansın, hikmet sahibi olalım. Ve dahi suyun üzerinde topraksız yaşayan lotus gibi tüm bağımlılıklarımızdan kurtularak yalnız Allah’a dayanalım, O’na teslim olalım.

Yerlere göklere sığmayanın sığdığı güzel kalplere sevgilerimle…

/VİSAL

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hanım Sahabelerimiz Serisi -3- Hz. Ümmü Seleme Bint Ebi Ümeyye (ra)

  DİRAYET TİMSALİ ÜMMÜ SELEME BİNT EBİ ÜMEYYE ( R.A) Hayatından kısaca bahsetmeden önce belirtmek isterim ki sahabe efendilerimizin hayatlar...