24 Nisan 2021 Cumartesi

Çiçekten Köprüler Serisi -7- HANIMELİ TEVEKKÜLÜ

 

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Selamunaleyküm Hekimelik Yolu okurları,

Her birimizin nasibine çiçek köprüsünden bir çiçek düştü. Dedim ki anlatayım hanımelini. Oysa envai çeşit çiçekler, rengarenk güller, mor sümbüller, dünya güzeli papatyalar, açelyalar, kalenşolar, begonyalar, nergisler varken kimin aklına gelir minicik, narin mi narin hanımeli. Bak geliverdi benim aklıma. Bir çiçek düşünün, diğerlerinin suretiyle yarışamayacak kadar minik. Hem öyle ihtişamlı renkleri de yok. Allah’ ın yarattığı daha güzel, ihtişamlı, görkemli çiçekler varken kim ne yapsın hanımelini? Duuur ama Rabbim aklıma düşürdü bir kere. Tevekkül budur belki de. 

Rabbim herkese nasibini verirken minik bir hanımeli gibi tevekkül edersek, bize de o eşsiz kokuyu bahşeder mi? ‘Benim neden şuyum buyum eksik?’ demeden ‘Allah herkese rızkını verendir’ desek; normalde diğerleriyle yarışamayacak kadar minik bir hanımeli oluruz da kokumuzla her çiçeğin önüne geçeriz. Allah öyle şeyler bahşeder ki adımız güzeller, iyiler arasına katılır. Tevekkül bu değil mi sahiden? Yarışmadan, başkasının nimetini kıskanmadan, ‘Verdiği de hayır, vermediği de’ demek değil mi? Baksana yüzlerce çiçek arasından öyle bir nimet ihsan etmiş ki hanımeli en sevdiğim çiçek oluvermiş. Bilebilir misin ki Allah’ ın sana vereceği nimet seni aziz kılacak, vermediği tepeden tırnağa hayır olacak? İdrak çerçevenden çıkarma, Allah’ a dayanıp güvenmekten öte yol var mı?

 O halde bu mübarek Ramazan gecesinde, bir hanımelini vesile edelim, şu duayı dolayalım yüreğimize, dilimize;

“Fe in tevellev ve kul hasbiyallahu la ilahe illa hu aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azim”

Ayetini yüreğine iliştir sevgili okur, söylemesi benden, manayı araştırıp anlamaya çalışması sizden.


Tevekkül kimliğiniz olsun. Selamunaleyküm...


/Alem- i Batın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hanım Sahabelerimiz Serisi -3- Hz. Ümmü Seleme Bint Ebi Ümeyye (ra)

  DİRAYET TİMSALİ ÜMMÜ SELEME BİNT EBİ ÜMEYYE ( R.A) Hayatından kısaca bahsetmeden önce belirtmek isterim ki sahabe efendilerimizin hayatlar...