18 Eylül 2019 Çarşamba

Renkler Aşkına -1- YAĞMURUN ARDINDA GÖKKUŞAĞI VAR



Yaşam boyu hep mücadele içinde olmuşuzdur. Doğarken anne karnında, bebekken, çocukken, gençken, yaşlıyken, ve en son ölüm geldiğinde.

Doğmak ve ölmek iki zıt kelime. 
Başlangıç ve son gibi...
Bazen bittiğini düşündüğümüz anlarda yeniden başladığımız olmuştur.  Ölüm de böyledir, her şeyin tamamen bittiğini düşünürüz ama ebedi bir hayat bekler bizi aslında. 
Sonsuzluk başlar. Sonsuzluğun içine gireriz her şeyin yeniden başlayacağı ve hiç bitmeyecek olan yere adımlar atarız.
Doğduğumuz an mücadelemiz başlar. Zorlukların içinde buluruz bir anda kendimizi.  Hiç bitmeyecek dertler art arda sıralanır. Bazen sevincin arkasından hemen hüzün, hüznün arkasından sevinç gelir.
Mü'min bunların birer imtihan olduğunu düşünüp Allah’a sığındığı anda nice güzelliklerle karşılaşır.
Tıpkı Hz. Yakup (a.s) gibi... Tıpkı Yusuf (a.s) gibi...
Yakup peygamber  oğluna duyduğu özlemle sınanırken Yusuf peygamber de hem babasına duyduğu özlemle sınanmıştır ve kardeşleri  tarafından kuyuya atılmış, yıllarca zindanda kalmıştır.
Yusuf peygamber kaldığı zindanda isyan etmek yerine olduğu yeri çiçeklendirmiştir. Tebliğde bulunup birçok insanın hidayetine vesile olmuştur. 
Onun için sonsuz mutluluk böyle hazırlanıyordu belki de.  
Yakup Peygamber uzun bir süre oğlu Yusuf’a duyduğu özlemden ötürü keder ile yaşamış ama en sonunda Yusuf’una kavuşmuştur. Çölde yolculuk etmiş, gözleri hastalanmış ama oğluna kavuşmuştur.
Elbette bu olanlar Allah’ın izniyle gerçekleşmektedir. Ve sonu mutluluk olan her şeyin başında zorluk olacaktır. Rabbimizin bize verdiği bir lütuftur.  
Müminin her anı da aynı değildir. Dört mevsim gibi kar da yağacak, yağmur da. Ama bilecek ki yağmurun ardında koca bir gökkuşağı çıkacaktır. Heybesini dolu tutacaktır. 
Düştüğümüz an kalkmayı bilmeli. Hemen... O ivedilik ferah bir cansuyu olur.
Ümitli olmalıdır her daim. Sıkıntıların geçeceğini bilip her daim çalışmalıdır. O ümitsizlik anından hemen sıyrılmalıdır. Dua edip sabırla beklemelidir.
Ne diyor ayette;
Rabbimiz Allah’tır deyip sonra da dosdoğru yaşayanlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.
(Ahkaf-13)
Zorluğun yanında bir kolaylık mutlaka var!
Zorluğun yanında bir kolaylık muhakkak var!
(İnşirah-5,6)
Bu ayetlerle müjdeleniyor mümin olan.
Dua etmek müminin azığıdır. Hiçbir şey yapmasa bile olduğu durumdan kurtulmak için duadan ayrılmamalıdır.
Siyahın ardından beyaz, karanlığın ardından aydınlık, yağmurun ardından elbet gökkuşağı çıkacaktır. Ölümün ardında da sonsuz başlangıç vardır. Hadi bir çay koyup yeniden başlayanlardan olalım...  Selamun aleykum 

/Varestea

2 yorum:

  1. Maşallah kardeşim, çok iç açıcı bir yazı kaleme almışsınız. Kaleminize bereket🌼

    YanıtlaSil
  2. Allah razı olsun, yeni fark ettik yorumunuzu, kusurumuza bakmayın...

    YanıtlaSil

Hanım Sahabelerimiz Serisi -3- Hz. Ümmü Seleme Bint Ebi Ümeyye (ra)

  DİRAYET TİMSALİ ÜMMÜ SELEME BİNT EBİ ÜMEYYE ( R.A) Hayatından kısaca bahsetmeden önce belirtmek isterim ki sahabe efendilerimizin hayatlar...